Gaat de ING transactiegegevens verkopen? Moeten we dat erg vinden? Een stukje Fact-checking,…

Gaat de ING transactiegegevens verkopen? Moeten we dat erg vinden? Een stukje Fact-checking, een reeks waarschuwingen, en een tip aan +ING Nederland 

Embedded Link

Je bent wie je betaalt: de ING en het verkopen van betalingsgegevens – Data Data Data
Gaat ING gaat transatiegegevens verkopen? Moeten we dat erg vinden? Een stukje Factchecking, een reeks waarschuwingen, en een tip aan de ING.

Google+: Reshared 2 times
Google+: View post on Google+

18 gedachten over “Gaat de ING transactiegegevens verkopen? Moeten we dat erg vinden? Een stukje Fact-checking,…

 1. Ik las net hierover in het FD. Dit lijkt mij echt niet het moment voor ING om hiermee te beginnen. Vertrouwen in banken is op een dieptepunt. Dapper, maar verkeerde timing denk ik.
  Daarbij komt dat ze beweren het klantbelang voorop te stellen (magische woorden de laatste jaren in bankenland en toezichthoudersland), maar daarbij zich tegelijktijd willen indekken tegen een mogelijk move van Google richting de financiele sector.  

 2. Goed stuk, met als opmerking dat zorgverzekeraars geen gebruik mogen maken van deze gegevens. Dat veel mensen die angst hebben is ongegrond. En voor al het overige geldt wat mij betreft:

  What's new?!

 3. Ik wil helemaal niet dat ze mijn gegevens verkopen. Dan krijgen ze data over waar, wanneer en hoevaak ik bankzaken doe (ja, allemaal metadata).

  En vervolgens krijg je advertenties die elders worden aangekocht? De afgelopen twee jaar is al bewezen dat dat onveilig is. Criminelen zetten daar zwaar op in omdat ze op die manier veel meer mensen kunnen bereiken.

  +Claartje de Ridder dat zorgverzekeraars er geen gebruik van mogen maken lijkt me logisch. Maar vergeet niet dat Zilverenkruis (Achmea) gewoon zelf mensen tracked via hun website. Als ze vervolgens elders info kopen en de browser id's naast elkaar leggen hebben ze alsnog de gegevens.

 4. Dat klopt +Hans Wolters maar ook dat is een keuze die elke websitebezoeker krijgt voorgelegd. Via slim surf heel simpel uit te zetten en dat wordt ook goed uitgelegd.

  Ik wil het niet opnemen voor mijn werkgever maar de visie van heel veel mensen erop zijn te kort door de bocht en veel mensen weten absoluut niet waar ze over meepraten. Want dát is wat er wederom gebeurt nu. Dat stoort me.

 5. +Claartje de Ridder ik neem aan dat je het over de cookies hebt, dat is goed uit te zetten ja. Wat niet is uit te zetten is de tracking via Visual Website. Daar erger ik me nu weer aan want op een mobiel device kun je dat niet blokken. Nog erger is dat mensen denken te weten waar het over gaat maar dan de plank misslaan.

 6. Dat wat jij noemt klinkt me inderdaad onbekend +Hans Wolters, mijn punt is dat ik de enorme berg kritiek die ING in dit geval krijgt onterecht vind. Wat zij doen is niet heel nieuw, dit wordt, misschien op een andere manier, al langer toegepast.

  Ik vind het fijn voor mensen die het minder breed hebben dat ze van dit soort mogelijkheden gebruik kunnen maken, als ze dat wensen.

  Voor diegenen die keihard steigeren denk ik dat ze hun online identiteit beter kunnen wissen. Al is dat natuurlijk onmogelijk.

 7. +Claartje de Ridder Wat schieten die mensen er mee op? Ze hebben al weinig en moeten dan nog reklame's krijgen over goederen die ze eigenlijk niet kunnen betalen?

  De discussie over privacy is altijd enorm grappig. Je hebt eigenlijk maar twee groepen mensen, voor en tegenstanders. Dit terwijl het recht op privacy gewoon in de universele rechten van de mens staat (artikel 12). Men houd zich er alleen nooit aan.

 8. Daar kan ik helemaal niet over oordelen of die mensen dat wel of niet kunnen betalen. Dat kan niemand, lijkt me. Ik weet alleen dat er mensen zijn die hier gebruik van willen maken, die misschien met die korting net wel dat ene product kunnen aanschaffen. En dan zelf kiezen of ze hieraan mee willen doen. Ik zie niet wat hier mis mee is.

  Privacy wordt al heel lang aan de laars gelapt. En daarom krijgt ING nu de volle lading. Ongenuanceerd en jammer. Vind ik.

 9. Hoi +Hans Wolters, de ING verkoopt en geeft geen betaalgegevens van klanten aan derden. Tijdens de proef willen we testen of het interessant is voor onze klanten om aanbiedingen van bedrijven te ontvangen. Deze bedrijven sturen niet rechtstreeks berichten naar onze klanten, omdat wij geen gegevens verstrekken. De ING blijft daar dus tussen staan. Als je je niet aanmeldt voor de proef of later voor het definitieve programma, dan doen we verder niets met jouw betaalgegevens. ^ Nazli

 10. +ING Nederland ik snap het toch niet helemaal. ING wil testen of het interessant is om aanbiedingen van bedrijven te ontvangen, maar jullie verstrekken hen geen gegevens. Hoe weten de bedrijven dan wat naar wie te sturen. De ING kan daar wel tussen blijven staan als data broker, maar uiteindelijk moet de info toch bij de bedrijven terecht komen om de juiste aanbieding te kunnen doen. Het maakt dan niet zoveel uit imo of de aanbieding dan weer via de ING bij mij terecht komt of rechtstreeks vanaf de aanbieder.
  Of gaat de ING het matchingsproces helemaal uitvoeren en krijgen bedrijven alleen de mogelijkheid om aan te geven dat ze "een mailing aan segment X" willen kopen bij ING? Oftewel een soort black box bij ING waar alleen ING toegang toe heeft? Gaat de ING de aanbiedingen doen namens de bedrijven, of de bedrijven zelf?
  Verder is het argument van "geaggregeerde data" wat ik ook wel gelezen heb (niet hier) tegenstrijdig aan het doen van gepersonaliseerde aanbiedingen. Het doel van die databa(n)k is om de klant zo precies mogelijk te kunnen targetten (in tegenstelling tot dat schot hagel via televisie reclame).

 11. +James Cleaveland Zo doet Google het ook.

  Bedrijf target (en re-target) anonieme bezoekers / profielen op interesse en klikgedrag. ING maakt op basis hiervan een selectie van individuen en doet de aanbieding.

  Degene die hier op ingaan, maken zich bekend.
  En ja: als je dit doet, kan het Bedrijd het algemene interesse/gedragsprofiel koppelen aan jouw individuele gegevens.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *