Ubuntu voor de schoonmoeder

Ouderen en Windows XP.. Geen goede combinatie in deze tijden van malware en cybercrime.
Vandaar dat ik haar even help, en de oude computer weer fris nieuw leven in blaas.

Lang leve Linux!

19 gedachten over “Ubuntu voor de schoonmoeder

 1. Linksboven op de lens (ubuntu symbooltje), dan intikken 'term' en dan verschijnt de terminal app vanzelf. Even op klikken.
  Om vast te zetten in de favourietenblak:
  Dan links op de favourietenbalk op de terminal rechts klikken en kiezen voor 'vastzetten' of zoiets. Daarna staat hij permanent in de favourieten.

 2. Overigens, Ubuntu gebruikt een eigen desktop interface. Het heet Unity. Sommigen mensen vinden het fantastisch, anderen haten het. zoals +Dick Mensinga aangeeft zijn er ook andere smaken. Mint is een goede suggestie. die heeft een andere desktop (Cinnamon) en die komt je misschien bekender voor.
  Debian zou ik niet aanraden als je beginner bent, maar het is oerdegelijk.

 3. Ik ken een oude dame (89) die jarenlang heel blij was met Ubuntu, verschillende versies. Omstreeks versie 13.04 is ze overgestapt op Linxmint en daar is ze ook heel tevreden mee.
  Ik installeer al jaren voor haar. Ik zal binnenkort weer eens een upgrade bij haar doen. Dat wordt Mint 17, denk ik.

 4. Ik heb voor familie Linux Mint gekozen en geïnstalleerd in plaats van Ubuntu, precies vanwege de performance en enkele andere keuzes van Ubuntu waar ik niet in meega. Tot nu toe zijn ze er erg positief over!

 5. Als je een terminal zoekt kan je ook control-alt-f1 gebruiken; daar inloggen met de gebruiker. Terug kan je met control-alt-f7. Draai zelf op al mijn machines ubuntu zonder problemen; alleen op laptops en pc's met videokaarten moet je even oppassen dat de video drivers ook geinstalleerd worden, anders blijft hij soms 100% in gebruik. En het klopt inderdaad dat de ui van ubuntu zelf vrij lomp is 🙁

 6. Drivers gaat inerdaad grotendeel vanzelf +Jules Stuifbergen. Alleen als je de open source drivers wilt vervangen door de proprietary fabrieksdrivers, hoef je iets te doen. Dat is hooguit interessant voor de grafische kaart. Maar als ze tevreden is: Lekker zo laten.

 7. Misschien erg late reactie van mij, maar ik ben zelf ook overgestapt van xp naar xubuntu. Deze draait als een speer en is zeer lichtgewicht. De 14.04 versie is met lange termijn service.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *