16 gedachten over “Grote Mier

 1. Kan ook een vrouwtjesmier zijn… Ik weet het niet, nog nooit gezien of simpelweg nooit daarop opgelet. Interessant..
  Ik zie trouwens weer allemaal insecten in mijn timeline… ik vind dat altijd grappig hoe dat werkt.

 2. Ik vind tuinslang wel mooi gevonden 🙂

  Het is trouwens een Camponotus werkster; vermoedelijk Camponotus vagus, al heb ik het idee dat deze dame daar een millimetertje te groot voor zou kunnen zijn.

 3. Ha ha, deze keer was de vinding van een tuinslang geen perceptie vanuit humor +Jitte Groothuis , maar geleid door verouderingsproces oogspieren, verweekt hoornvlies o.i.d., maar ik ben nog niet aan een glazen oog toe, voor het geval de lezer zich ongerust zou maken.

  Dankzij +Jules Stuifbergen 's opmerking, zie ik nu het betreffende mandje, (dat ik dat niet eerder zag!) alleen valt het muntje nog niet geheel op zijn plaats. Toch een blinde vlek of had +Rogier van de Zande gelijk, gewoon het betaalmiddel van de mier. Ik schatte mieren als sociale teamleden al hoog in, maar dat ze zelfs met valuta betaalden is totaal nieuw voor mij.

  Nee, de munt kan haast niet van de mier komen, want het beestje was de weg behoorlijk kwijt, zie mierenbroodje. (Heeft een verdwaalde mier een  £2.- munt op zak en bedaalt hij in recessietijd deze munt voor een verkeerde boterham? Lijkt me onwaarschijnlijk.   http://nl.wikipedia.org/wiki/Mierenbroodje

  Compliment voor +Jitte Groothuis. Het lijkt inderdaad een Camponotushttp://http://www.ants-kalytta.com/Camponotus-sp.en.casp0008.html

  Leuke post!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *